Met PoortNieuws heeft Almere Poort een wijkblad in magazine-vorm, dat huis-aan-huis verspreid wordt in heel Almere Poort, inclusief Duin en Marina. Dit zijn momenteel al meer dan 6000 adressen! Het doel van het blad is om de bewoners, instellingen en ondernemers te informeren en dichter bij elkaar te brengen. Ook willen wij toekomstige bewoners zien te bereiken, via de kavelwinkel bij het stadhuis, woningbouwverenigingen en makelaars.

Er staan lezenswaardige artikelen en interviews met mooie kleurenfoto's in het blad, alsmede smaakvolle advertenties en leuke aanbiedingencoupons. Achterin vindt u een lijst van voorzieningen in Almere Poort, gesorteerd in rubrieken. Ook is er een evenementenladder met een overzicht van activiteiten in Poort. Kortom: het blad is niet alleen leuk om te lezen, maar zit ook boordevol informatie.

Het eerste nummer van PoortNieuws is half november 2011 verschenen en sindsdien verscheen het drie keer per jaar (in 2015 zelfs vier keer ivm december-special). Voor 2018 staan er twee uitgaven in de planning: begin april en begin oktober. De deadline voor het aanleveren van materiaal is altijd een maand eerder. Reserveer en plan op tijd om verzekerd te zijn van de gewenste plaats en uitvoering.